Vuosi yrittäjänä opettaa asiakaspalvelua

Meillä on media-alan opetuksessa selkeä käsikirjoitus siitä, miten opinnot etenevät. Ensimmäisenä vuonna opitaan perusasiat, ohjelmistot, työnkulku ja laitteiden käyttö.

Toisen vuoden opinnoissa harjoitellaan ammatti-alan opiskellaan media-alan toimintaympäristö, ammattikäytännöt ja sanasto, otetaan vastaan asiakastöitä ja tehdään projekteja. Kannustamme opiskelijoita osallistumaan Vuosi yrittäjänä NY-harjoitusyrityksen perustamiseen.

Asiakastöiden itsenäinen hoitaminen, yhteydenpito, hinnoittelu, hyvä laatu ja aikataulujen hallinta opettaa paljon sellaisia työelämätaitoja, jotka ovat keskeisiä työelämässä oppimisen kuukausina opintojen loppuvaiheessa.

Meillä on ollut kymmenkunta yritystä ja lisää uusia NY-yrittäjiä tulee taas. Kun työskentelytapa on tunnettu, meidän on helppo löytää myös asiakkaita.

Media-alan uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan tilaajalähtöisyyttä. Nuori Yrittäjä (NY) voi vuoden kuluessa ansaita kymmenen tuhatta euroa ilman arvonlisävelvollisuutta.

Harjoitusyritys on mitä parhain tapa oppia. Vastuunotto asiakastöistä, aikataulun pitäminen ja hinnoittelu opitaan käytännön kautta. Palvelujen myynti perustuu oman osaaminen tuntemiseen.

Media-alan työn ydintä ovat liikkuva kuva ja ääni, valokuvaus, kuvitus, visuaaliset ilmeet ja graafiset julkaisut tulostettuina tai näytöillä katseltuna. Aikaisemmin oli helppoa sanoa, että alan työpaikat löytyvät televisiosta, radiosta, valokuvaamosta ja -studioista, sanoma- ja aikakauslehdistä sekä mainostoimistoista.

Nykyisin verkkoviestintä ja sosiaalinen media ovat olennainen osa yritysten ja organisaatioiden markkinointi- ja organisaatioviestintää.

Niinpä media-alan osaajien tehtäväkenttä on laajentunut olennaisesti digitalisaation myötä. Verkostoituminen on syytä aloittaa jo opiskeluaikana, se edesauttaa työllistymistä tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Media-alan uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan tilaajalähtöisyyttä. Nuori Yrittäjä (NY) voi vuoden kuluessa ansaita kymmenen tuhatta euroa ilman arvonlisävelvollisuutta.

Harjoitusyritys on mitä parhain tapa oppia. Vastuunotto asiakastöistä, aikataulun pitäminen ja hinnoittelu opitaan käytännön kautta. Palvelujen myynti perustuu oman osaaminen tuntemiseen.

Media-alan työn ydintä ovat liikkuva kuva ja ääni, valokuvaus, kuvitus, visuaaliset ilmeet ja graafiset julkaisut tulostettuina tai näytöillä katseltuna. Aikaisemmin oli helppoa sanoa, että alan työpaikat löytyvät televisiosta, radiosta, valokuvaamosta ja -studioista, sanoma- ja aikakauslehdistä sekä mainostoimistoista.

Nykyisin verkkoviestintä ja sosiaalinen media ovat olennainen osa yritysten ja organisaatioiden markkinointi- ja organisaatioviestintää.

Niinpä media-alan osaajien tehtäväkenttä on laajentunut olennaisesti digitalisaation myötä. Verkostoituminen on syytä aloittaa jo opiskeluaikana, se edesauttaa työllistymistä tutkinnon suorittamisen jälkeen.