Osaamisalat

Median osaamisalat ja tutkinnonosat taulukkona. Numerointi sanan jäljessä viittaa ePerusteiden tutkinnonosan koodiin. Lihavointi on opiskeltava aihe.

Audiovisuaalisuus on sisällön jakelua sähköisesti. Julkaiseminen tarkoittaa esimerkiksi julisteiden ja esitteiden tai aikakauslehtien ja vuosikertomusten suunnittelua ja toteutusta. Julkaisut tulostetaan, painetaan kirjapainossa tai ne voidaan lukea ja katsella esimerkiksi verkkosivuilla tai blogeina.

Media-alan opinnot ovat valokuvien, kameratekniikan, valaisun ja kuvankäsittelyn ja lopuksi tulostuksen ja arkistoinnin, videokuvauksen ja editoinnin, äänen tallentamisen, studiotekniikan ja jälkikäsittelyn sekä visuaalisten elementtien kuten värien, typografian ja sommittelun opiskelua graafisessa suunnittelussa ja tuotannossa.

Teemme lyhytelokuvia, animaatioita, dokumentteja ja peligrafiikkaa. Tulostamme mustesuihkutulostimella suurkuvatulostusta, valokuvista ja julisteista tulee näyttäviä, kun värit toistuvat hyvin ja paperivalinta on oikea.

Toteutamme yrityksen graafisen ilmeen, teemme mainoksia, esitteitä ja aikakauslehtiä. Somessa on tärkeää miettiä viestin kohderyhmää ja strategiaa tavoittaa yleisö. Viestintä on hyvin yhteisöllinen ala.

Media-alan opinnoissa opitaan viestinnän alan ammatille ominainen työnkulku, opitaan pitämään aikataulut ja toimimaan asiakaslähtöisesti. Työ lähtee liikkeelle tilaajan toiveista ja tarpeista. Tilauksen tai toimeksiannon pohjalta tehdään taustatutkimusta, ideoidaan ja suunnitellaan käsikirjoitus, joka toteutetaan sovitussa aikataulussa.

Monet työtehtävät ovat tiimityötä. Hyvä, rehti ja rento ilmapiiri saa työt luistamaan mukavasti. Luovuus ja rohkeus on tärkeää. Media-alan opiskelu vaatii hyvän motivaation oppia koko ajan uutta, olla utelias ja asiakaslähtöinen. Olemme kaupallinen ala, joka vaatii paljon teknistä osaamista ja visuaalista lahjakkuutta.

Pitkä työssäoppimisen jakso edesauttaa opiskelijoiden työllistymistä ja ammatti-identiteetin löytämistä.