Graafinen suunnittelu

Graafinen suunnittelu on käyttötaidetta. Kynä, paperi ja idea ovat visuaalisen suunnittelun tärkeimmät työvälineet, sitten siirrytään Adoben tietokoneohjelmistojen pariin.

Ideoita hankitaan havainnoimalla js tallentamalla ne joko luonnostelemalla tai valokuvaamalla.

Visuaalinen ilme

Logo, väripaletti ja fontit ovat mainonnan ja yritysviestinnän perusta. Visuaalista ilmettä sovelletaan käyntikorttiin, kirjepohjaan, verkkosivun ja sosiaalisen median ilmeenä sekä tekstiileihin.

Esite, juliste ja verkkosivut harjaannuttavat sommittelemaan, käyttämään värejä ja fontteja.

Sanoman ymmärtämisestä tulee helpompaa, jos puet sanottavasi tarinan muotoon. Hahmot, symbolit ja visuaalisessa kulttuurin ikonit auttavat tiivistämään olennaisen ja rakentamaan brändiä.

Markkinointiviestintä, journalismi ja tiedottaminen

Opettelemme sosiaalisen median sisällöntuotantoa. Kirjoitamme aikakauslehtijutun ja teemme taiton Indesignilla. Vuosikertomukset ja kriisiviestintä, tiedotteet sekä some ovat tiedottajan työkenttää.

Media-alan toimintaympäristö on monipuolinen. Opetusohjelmaan kuuluu media-alan eettisten sääntöjen tuntemus ja ammattikäytännöt. Toisen vuoden opinnot valmistavat opiskelijaa työelämään koulutussopimuksen tai oppisopimuksen jaksolle.

Asiakaslähtöisyys

Media-ala on kaupallista toimintaa. Aseta työn tavoite asiakaslähtöisesti niin, että toivottu viesti menee mahdollisimman hyvin perille annetussa aikataulussa ja käytössä olevilla resursseilla.

Graafikon on tärkeää lukea paljon, katsella ja havainnoida ympäristöään ja nauttia elokuvista ja musiikista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: