NY-harjoitusyritykset

Media-alan uudessa opetussuunnitelmassa korostetaan tilaajalähtöisyyttä. Ammatillisen koulutuksen reformi avaa media-alan ovet myös aikuisille Forssassa. Jatkossa tutkintoa suoritetaan tutkinnon osa kerrallaan.

Opetuksen pääsisältöalueet ovat video, valokuvaus ja julkaiseminen tulostamalla ja verkossa. Sellaiset opiskelijat, jotka ovat motivoituneita ja aktiivisia, perustavat opintojen aikana harjoitusyrityksen. Nuori Yrittäjä (NY) voi vuoden kuluessa ansaita kymmenen tuhatta euroa ilman arvonlisävelvollisuutta.

Harjoitusyritys on mitä parhain tapa oppia. Vastuunotto asiakastöistä, aikataulun pitäminen ja hinnoittelu opitaan käytännön kautta. Palvelujen myynti perustuu oman osaaminen tuntemiseen. NY-harjoitusyritykset aloittivat keväällä 2016. Ensimmäisenä vuonna on solmittu seitsemän sopimusta ja liiketoiminta tulee jatkumaan myös ensi syksynä.

Asiakkaina pienyritykset ja julkiset palvelut

Media-alan työn ydintä ovat liikkuva kuva ja ääni, valokuvaus, kuvitus, visuaaliset ilmeet ja graafiset julkaisut tulostettuina tai näytöillä katseltuna. Aikaisemmin oli helppoa sanoa, että alan työpaikat löytyvät televisiosta, radiosta, valokuvaamosta ja -studioista, sanoma- ja aikakauslehdistä sekä mainostoimistoista.

Nykyisin verkkoviestintä ja sosiaalinen media ovat olennainen osa yritysten ja organisaatioiden markkinointi- ja organisaatioviestintää. Niinpä media-alan osaajien tehtäväkenttä on laajentunut olennaisesti digitalisaation myötä. Verkostoituminen on syytä aloittaa jo opiskeluaikana, se edesauttaa työllistymistä tutkinnon suorittamisen jälkeen.