Julkaisut nettiin ja printtiin

Graafinen suunnittelu on käyttötaidetta. Kynä, paperi ja idea ovat visuaalisen suunnittelun tärkeimmät työvälineet, sitten siirrytään Adoben tietokoneohjelmistojen pariin.

Ideoita hankitaan havainnoimalla js tallentamalla ne joko luonnostelemalla tai valokuvaamalla.

Visuaalinen ilme

Aloitamme opinnot suunnittelemalla visuaalisen ilmeen media-alan yritykselle. Logo, väripaletti ja fontit ovat perusta. Visuaalista ilmettä sovelletaan käyntikorttiin, kirjepohjaan, verkkosivun ja sosiaalisen median ilmeenä sekä tekstiileihin.

Esite, juliste ja verkkosivut harjaannuttavat sommittelemaan, käyttämään värejä ja fontteja. Adoben Illustrator, Googlen ja Microsoftin ohjelmistot ja Canva.com opetellaan harjoitustöiden ohessa.

Sanoman ymmärtämisestä tulee helpompaa, jos puet sanottavasi tarinan muotoon. Hahmot, symbolit ja visuaalisessa kulttuurin ikonit auttavat tiivistämään olennaisen ja rakentamaan brändiä.

Markkinointiviestintä, journalismi ja tiedottaminen

Toisen vuoden opinnoissa teemme mainoskampanjan, opettelemme sosiaalisen median sisällöntuotantoa. Kirjoitamme aikakauslehtijutun ja teemme taiton Indesignilla. Vuosikertomukset ja kriisiviestintä, tiedotteet sekä some ovat tiedottajan työkenttää.

Media-alan toimintaympäristö on monipuolinen. Opetusohjelmaan kuuluu media-alan eettisten sääntöjen tuntemus ja ammattikäytännöt. Toisen vuoden opinnot valmistavat opiskelijaa työelämään koulutussopimuksen tai oppisopimuksen jaksolle.

Asiakaslähtöisyys

Julkaiseminen on kaupallista toimintaa. Aseta työn tavoite asiakaslähtöisesti niin, että toivottu viesti menee mahdollisimman hyvin perille annetussa aikataulussa ja käytössä olevilla resursseilla.

Julkaisujen ja visuaalisen ilmeen suunnittelijan tärkeää lukea paljon, katsella ja havainnoida ympäristöään ja nauttia elokuvista ja musiikista.