Valokuvaus

Valokuvauksessa on tärkeää hallita tekniikka ja tuntea väline, jolla kuvaa. Kiinnostavaksi kuvan tekee vasta oma ilmaisu, kuvan sisältö ja tarina.

Valokuvausopetuksen ensimmäinen vuosi alkaa kameratekniikalla. Opettelemme perusteellisesti digitaalisen järjestelmäkameran käyttöä ja miten sillä otetaan teknisesti laadukas valokuva.

Ensimmäisen vuoden hyvin käytännönläheiseen opetukseen sisältyy paljon erilaisia harjoituksia, joissa opettelemme mm. valotuksen hallintaa, mitä tarkoittaa syväterävyys ja miten esitetään liikettä tai pysäytetään liike. Huomaat, ettei automatiikalla aina saakaan niitä parhaita mahdollisia kuvia.

Ensimmäisenä vuonna opettelemme myös kuvien käsittelyä ja arkistointia Adobe Photoshop ja Lightroom -ohjelmilla.

Kun kameran käyttö on sujuvaa, keskitymme toisena vuotena enemmän kuvalliseen ilmaisuun. Teknisesti hyvä kuva ei herätä mielenkiintoa jos siinä ei ole mitään sisältöä, omaa ilmaisua tai tarinaa kuvan takana.

Kuvaamista harjoittelemme aktiivisesti niin luonnonvalossa kuin studiossa valaisutekniikoita hioen. Kuvaaminen ei rajoitu pelkästään digikuvaan, vaan opetussuunnitelmaan sisältyy myös perinteistä filmivalokuvausta ja pimiötyöskentelyä.

Käytännönläheisen opetuksen tukena on aina myös teoriapohja, luennot ja palautekeskustelut ryhmässä tai henkilökohtaisesti. Yksilöllistä ohjausta on aina saatavilla. Teemme myös vierailuja ja tutustumiskäyntejä alan toimijoille ja yrityksiin.

Meillä on valokuvaukseen erinomaiset puitteet ja välineet. Hyvin varustettu ja tilava studio jossa huippuluokan Profoto -valaisukalusto, sekä Canonin ammattilaistason kamerat ja objektiivit.

Photoshop ja Lightroom kuvankäsittelyohjelmista meillä on aina viimeisimmät versiot käytössä. Kuvia tulostamme 44 tuumaa leveällä Epsonin 9900 Pro -valokuvatulostimella, johon meillä on myös Epsonin myöntämä Epson Digigraphie -sertifikaatti.

Monipuolisen kaluston ja toimintaympäristömme ansiosta teemme myös asiakastöitä koulun ulkopuolelle eri alojen yrityksille.

%d bloggaajaa tykkää tästä: